• slidebg1
    Blog
  • slidebg1
    Blog
  • slidebg1
    Blog

BKR Schulden Monitor 2020. Het financieel welzijn van Nederland.

De BKR Schulden Monitor van 2020 is uitgebracht. Met deze jaarlijkse Schulden Monitor wordt er inzicht gegeven in het financieel welzijn van Nederland. Dit zijn alle cijfers uit het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Voor alle cijfers kunt u klikken op BKR Schulden Monitor 2020.

In 2020 zijn het aantal personen met betalingsachterstanden verminderd van 695.000 in 2019 naar 657.000 in 2020. Het totaal aantal mensen met betalingsproblemen neemt dus af, maar de groep jongeren tot 25 jaar laat juist een stijging zien. Ruim 34.000 jongeren tot 25 jaar hebben betalingsproblemen. Eind 2019 waren dit er nog ruim 32.000.

Meerdere redenen om in de schulden terecht te komen

"Het BKR geeft kredietaanbieders inzicht in de kredieten van alle Nederlanders"

Het BKR geeft aan dat er meerdere redenen zijn waarom iemand (opnieuw) in de schulden komt.

  1. Er zijn mensen die simpelweg niet goed met geld en planning om kunnen gaan.

  2. Je krijgt te maken met life events. Denk hierbij aan arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, scheiding of overlijden van een partner. Als het gaat om life events geldt soms: when it rains it pours.

  3. In 2020 is er de coronapandemie bijgekomen.


Wil jij van je registratie(s) af?

"Wij geven kredietaanbieders inzicht waarom uw registratie verwijderd moet worden"

Aan een genoteerde negatieve BKR-registratie ontkom je niet gemakkelijk. Een dergelijke registratie kan een blok aan je been vormen gezien het een financieringsaanvraag vrijwel onmogelijk maakt. Ervaar jij ook problemen door je (negatieve) registratie(s) en wil jij van je registratie af? Neem dan contact op met Hiyata om de mogelijkheden te bespreken.


Gepubliceerd op: 24-08-2021