• slidebg1
    Blog
  • slidebg1
    Blog
  • slidebg1
    Blog

Hoe kan ik mijn registraties inzien bij het BKR?

Een BKR-registratie kan voor onaangename verassingen zorgen wanneer u een lening of een hypotheek wilt afsluiten. Om ongewenste verassingen te voorkomen is het verstandig om alvorens u een lening of hypotheek aanvraagt, uw gegevens op te vragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). In dit artikel leggen we stapsgewijs uit hoe u uw BKR-registraties kunt inzien en downloaden. Dit is ook de manier hoe u uw BKR-overzicht bij ons aanlevert.

Om uw BKR-overzicht duidelijk in kaart te brengen, dient u uw gegevens op te vragen bij het BKR. Dat kunt u zelf gemakkelijk doen op de website van het BKR. U kunt dit opvragen door middel van de volgende stappen te volgen.

Let op: De stappen zijn hetzelfde wanneer u deze gegevens op uw smartphone opvraagt, maar de voorkeur gaat uit om het via een computer op te vragen. Wanneer u deze persoonsgegevens opvraagt via uw smartphone, dan ontstaat er in de meeste gevallen een onduidelijk overzicht doordat er meerdere screenshots genomen dienen te worden per registratie. Het is dan van belang dat u vermeld welke coderingen toebehoren tot welke kredietverstrekker.

Stap 1:     Ga naar https://www.bkr.nl/inloggen/
Stap 2:     Kies voor:
  • A) ‘Eerste keer gegevens opvragen’ indien u voor het eerst inlogt.
  • B) ‘Welkom terug’ indien u al eerder heeft ingelogd.

Uitleg keuze A
  1. U dient zich te identificeren door middel van Idin.
  2. Kies uw bank.
  3. Volg de stappen. Eventueel dient u uw gegevens aan te vullen. Denk hierbij aan uw persoonlijke gegevens en je adresgegevens.
  4. Uw aanvraag is na het accepteren van de voorwaarden ingediend. U dient te wachten op een mail waarin staat dat uw gegevens klaar zijn gezet.
  5. Als u een bevestiging heeft gekregen kunt door naar de stappen van keuze B.
Uitleg keuze B
  1. Log in met uw bankgegevens.
  2. Na het inloggen ziet u op de pagina een kop met ‘Kredietgegevens’. Alle kredieten zijn hier weergegeven. U kunt één krediet uitvouwen door op “bekijk details” te drukken (zie voorbeeld hieronder).
  3. Van de overzicht per krediet mag u een screenshot, foto of een uitdraai maken. Let op: doe dit per krediet. Heeft u vier kredieten? Stuur dan van alle vier de kredieten een overzicht.

Nadat deze stappen zijn gevolgd weet u nu hoe u kunt inzien of u met een BKR-registratie te maken heeft. Heeft u met een BKR-registratie te maken welke uw toekomstwensen belemmert en wilt u niet nog jaren wachten voordat deze wordt verwijderd? Neem dan contact op met ons team via e-mail, ons contactformulier of telefonisch. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om samen de mogelijkheden in uw situatie te bespreken. 

Voorbeeld 1: Overzicht 1 persoonsgegevens BKR
Blogfoto's / Blog persoonsgegevens inzien BKR 1

Voorbeeld 2: Overzicht 2 persoonsgegevens BKR
Blogfoto's / Blog persoonsgegevens inzien BKR 2-1Blogfoto's / Blog persoonsgegevens inzien BKR 2-2

Gepubliceerd op: 15-04-2021